Държавната дума на Русия прие в сряда първия етап от законопроект,

...
Държавната дума на Русия прие в сряда първия етап от законопроект,
Коментари Харесай

Русия прие закон за конфискация на имущество заради фейкове за армията

Държавната дума на Русия одобри в сряда първия стадий от законопроект, допускащ конфискация на имущество от лица, наказани за редица закононарушения, в това число умишленото разпространяване на " погрешна информация " за съветската войска, предава " Ройтерс ".

Мярката ще важи и за лицата, приети за отговорни за  " дискредитиране " на въоръжените сили, приканване за наказания против Русия или подбудителство към екстремистка активност.

Думата, долната камара на Народното събрание, одобри законопроекта на първото от трите наложителни четения с 395 гласа " за " и 3 " за ".

Това ще разреши на страната да конфискува имуществото на руснаци, които са напуснали страната и са критикували войната в Украйна, само че които не престават да разчитат на доходи от отдаване чартърен на къщите или жилищата си в Русия.

Откакто изпрати армията си в Украйна през февруари 2022 година, Русия ускори дълготрайното угнетяване на всички форми на политическо противоречие. Съгласно законите, признати през март същата година, дискредитирането на въоръжените сили или разпространяването на погрешна информация за тях към този момент се санкционира с дълги присъди затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР